NordVPN vs ExpressVPN – hvilken skal man vælge?

vpn

Som to af de ledende VPN-tjenester sidder NordVPN og ExpressVPN på en kæmpe del af verdensmarkedet. Men hvilken er bedst?

Her får du vores rundown af begge, samt vores bud på en vinder.

Da både NordVPN og ExpressVPN er højt rated og har mange tilfredse brugere verden over, kan det være svært at beslutte hvilken tjeneste, man bør vælge. Men der er alligevel et par essentielle forskelle, som kan blive afgørende.

Her hos VPN Hero har vi sammenlignet de to giganter og er kommet frem til en klar anbefaling af hvilken VPN-tjeneste, du bør vælge.

Se også vores anmeldelser af hhv. NordVPN og ExpressVPN.

Hvilken VPN er billigst? 💸

vpn forbindelse
Vi har gennemtestet begge VPNs – her er vi online med NordVPN i USA.

NordVPN’s laveste pris er væsentligt bedre end den laveste hos ExpressVPN. Oven i købet kører NordVPN netop nu en aktuel kampagne, hvor du får 69 % rabat på deres længste binding, nemlig 2 år.

ExpressVPN byder dog tilbage med 3 måneder gratis lige nu, hvis du binder dig for 1 år.

Begge tjenester kører regelmæssigt velkomstrabatter for at vinde nye kunder ind, så det kan godt betale sig at holde øje. Hos både NordVPN og ExpressVPN får du i øvrigt 30 dages gratis fortrydelsesret.

Samlet set vinder NordVPN første runde, da de er skarpest på prisen.

Gå til NordVPN her
(du får automatisk tildelt den aktuelle rabat)

Hvilken VPN er hurtigst? 💨

expressvpn

Hastigheden på en VPN afhænger først og fremmest af hvor hurtigt tjenesten kan forbinde til en server.

Her gælder det selvfølgelig om at have mange store servers til rådighed, og set på verdensplan tilbyder NordVPN over 5.000 servers fordelt på 60 lande, mens ExpressVPN har omkring 3.000 servers i 94 lande.

Her skal man holde tungen lige i munden. For selvom ExpressVPN har flere serverlokationer, kommer NordVPN altså med et større servernetværk totalt set.

NordVPN har desuden en feature kendt som VPN-kæde, hvor din forbindelse sendes gennem to servere, hvilket giver dobbeltkryptering og højere sikkerhed, men går også lidt ud over hastigheden.

Set med danske briller har NordVPN nok de mest “relevante” serverlokationer, det vil sige servere nær dig, hvor ExpressVPN’s servers kan risikere at befinde sig i lande langt væk.

Begge tjenester har dog mere end rigeligt når det kommer til servers, og begge ligger da også helt i top på hastigheden. I praksis er det vores erfaring, at der er ret lille forskel i hastigheden.

Anden runde bliver altså en uafgjort mellem de to.

Hvilken VPN er bedst til streaming? 🍿

nordvpn usa
NordVPN fungerer godt til streaming i USA.

Streaming er udbredt og brugt som aldrig før. Faktisk oplever vi mange, som udelukkende beslutter sig for at benytte VPN for at opnå et større udvalg på Netflix. Derfor giver det mening at se på hvilken af disse to VPN-tjenester, der tilbyder den bedste oplevelse her.

Både NordVPN og ExpressVPN har tydeligt lagt sig i selen at skulle være skarpe på streaming.

Selvom Netflix konstant forsøger at blokere det, sørger begge disse to tjenester for hele tiden at opdatere deres servers, så det fortsat er muligt for deres brugere at streame for eksempel Netflix USA.

De giver også begge mulighed for en helt række andre streamingtjenester som Amazon Prime, Hulu og Sky Go, for blot at nævne nogle af de største.

Her er der altså rig mulighed for streaming, uanset hvilken VPN-tjeneste, du vælger. Vi har bl.a. både fået adgang til at se svensk tv og norsk tv på få sekunder med NordVPN i vores tests.

Der er dog få forskelle. For eksempel ExpressVPN pt ikke til Netflix UK, mens NordVPN ikke virker på Netflix Australien. Det vil dog betyde meget lidt i praksis for dig som dansk bruger.

Igen er det marginalerne, der afgør det. Selvom ExpressVPN er virkelig godt med, når det kommer til streaming, har de dog haft problemer med ABC og BBC’s iPlayer, hvoraf sidstnævnte er blevet ret populær.

På grund af dette går sejren i tredje runde til NordVPN.

Hvilken VPN er sikrest? 🔒

vpn sikkerhed
Infografik om IT sikkerhed fra NordVPN

Sidste og afgørende runde er sikkerheden. Og her bliver det igen tæt løb.

Begge tjenester tilbyder 256-bit AES-kryptering og har høj sikkerhed når det kommer til IP leak, hvilket er når din IP-adresse bliver kortvarigt synlig.

De har også begge en nul-logging politik, så ingen historik bliver gemt, og dit privatliv dermed er beskyttet. Og selvfølgelig har begge tjenester kill switch og split tunneling (på dansk: “delt tunneling”).

Så konklusionen er her at både ExpressVPN og NordVPN ligger helt i top når det kommer til sikkerhed.

Det er tydeligt, når man sammenligner dem og tester dem grundigt igennem på forskellige servers, at resultaterne er stort set side-om-side.

Du er altså i sikre hænder, uanset hvilken VPN-tjeneste, du vælger.

Der er dog en sidste detalje, som giver den ene tjeneste en snæver sejr.

NordVPN tilbyder nemlig muligheden for en personlig, dedikeret IP-adresse, hvilket betyder, at den ikke kan bruges af andre forbindelser.

Derfor går sejren i fjerde runde til NordVPN.

Resultat: skal man vælge NordVPN eller ExpressVPN? ⭐️

nordvpn
Vores vinder er NordVPN, der i vores øjne er den bedste VPN til dansk brug.

Både ExpressVPN og NordVPN er enormt populære valg inden for VPN-tjenester. De kan siges at være giganterne. Lidt ligesom Pepsi og Coca Cola.

Nogen vil påstå, at det ligesom med sodavand kommer ned til en smagssag hvilken tjeneste, man foretrækker.

Men når det kommer til VPN, mener vi her hos VPN Hero alligevel, der kan hentes data fra målbare parametre, som rimelig objektivt kan give et bud på, hvad den bedste tjeneste er.

Og selvom ExpressVPN og NordVPN begge gør det godt på alle områder, så har NordVPN tit en fordel og kommer da også ud som vinderen af flest runder i vores lille sammenligning herover.

Dertil kommer, at de også er ret markant billigere.

Så hvis du kan få en bedre service til færre penge, ja, så er det vist en no-brainer at NordVPN er den bedste VPN-tjeneste.

Du kan læse alle vores anmeldelser af VPN-tjenester her.

Jeg håber, du kunne bruge denne head-to-head gennemgang af NordVPN vs ExpressVPN og at du nu er klar til at bruge en af de to VPN-tjenester.

Seneste artikler 👇🏻


VPNHERO.dk
Kulvej 10
2450 København SV
CVR: 33664850

Kontakt

VPN Hero er et website, der sammenligner priser på de bedste VPN-tjenester. Derudover finder du artikler om streaming, IT sikkerhed og online adfærd.

Læs mere om os her.

VPN Hero