VPN på iPhone – Guide til opsætning & den bedste VPN til mobilen

iphone vpn

Er du ejer af en iPhone? Vil du gerne kunne surfe trygt og sikkert på nettet? Vil du gerne have mulighed for at kunne tilgå streamingtjenester, der normalt ikke er tilgængelige for danskere?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så er iPhone VPN svaret på dine bønner. 

VPN på iPhone vil ikke blot sikre dig en meget høj grad af anonymitet og privatliv online. VPN forbindelsen vil også gøre det muligt for dig at tilgå hjemmesider og tjenester, herunder streamingtjenester, der har geografiske begrænsninger (også kaldet geoblokering). 

I denne guide vil du kunne blive klogere på alt vedrørende opsætning og valg af VPN til mobilen. Vi guider dig trin-for-trin og kommer med konkrete anbefalinger af VPN tjenester til iPhone. 

Sådan slår du VPN til på iPhone 🤓

iphone vpn

For at kunne bruge VPN på iPhone skal du i første omgang slå det til. Dette kan du helt overordnet gøre på to forskellige måder, som vi beskriver nedenfor. 

Sådan gør du:

 1. Opsæt VPN via en tredjepartstjeneste / app (anbefales)

… eller

 1. Opsæt VPN via iOS’ indbyggede VPN funktion

I de kommende to underafsnit vil vi fortælle dig, hvordan du skal gribe opsætningen an. 

Slå VPN til via en tredjepartstjeneste / app (eksempelvis NordVPN)

vpn ios iphone
Screenshot fra opsætningen af VPN på iPhone.

Den første mulighed er at slå VPN til via en tredjepartstjeneste. Det er den mulighed, som vi vil anbefale dig at gøre brug af, medmindre din arbejdsgiver e.l. kræver noget andet. 

Der findes mange udbydere af iPhone VPN, men vi vælger denne gang at tage udgangspunkt i NordVPN, da vi betragter denne tjeneste som den bedste.

En af fordelene ved denne tjeneste er, at du for en lav månedlig pris kan få hurtig og sikker VPN på iPhone ved at følge tre simple trin.

Guide:

 1. Hent NordVPN app’en via App Store (selve app’en er gratis)
 2. Køb et abonnement til NordVPN (der er penge at spare med et årsabonnement) 
 3. Åbn NordVPN app’en, angiv ønsket land og forbind

Brug vores link til NordVPN her og få 30 dages pengene-tilbage-garanti.

vpn iphone amerikansk
Her er vi connectet til USA, så vi kan streame amerikansk Netflix med VPN.

Slå VPN til via iOS’ indbyggede VPN funktion 

Den anden mulighed er at slå VPN til via din mobils indstillinger. Opsætningen er en smule teknisk, men i nogle tilfælde kan det være ideelt eller endda påkrævet at opsætte VPN via den indbyggede VPN funktion på iPhone.

Det kan f.eks. være et krav fra arbejdspladsen eller uddannelsesinstitutionen. 

Guide:

 1. Klik på Indstillinger > Generelt > VPN 
 2. Klik på Tilføj VPN-konfiguration  
 3. Angiv type (vælg mellem IKEv2, IPsec og L2TP)
 4. Angiv de påkrævede oplysninger (brugernavn, adgangskode, server osv.)
 5. Klik på OK og gem VPN-konfigurationen

Kontakt arbejdspladsens eller uddannelsesinstitutionens administrator, hvis du har problemer med at tilføje VPN-konfigurationen.  

De 3 bedste VPNs til iPhone 

Du kan hurtigt og relativt billigt få VPN på iPhone ved at vælge en af de mange tjenester, der findes derude. Din helt store opgave bliver i første omgang at finde ud af, hvilken af de tilgængelige tjenester med dertilhørende apps, der matcher dine krav og præferencer bedst.

Dette vil vi naturligvis gerne hjælpe dig med. 

I dit valg af VPN til iPhone kan du med fordel stille skarpt på faktorer som antal servere, pris, forbindelseshastighed, sikkerhed og privatliv. Det er nemlig på disse og andre vigtige faktorer, at de mange VPN tjenester til iPhone adskiller sig fra hinanden.

I de kommende underafsnit gennemgår vi følgende iPhone VPNs:

 • NordVPN
 • Surfshark VPN
 • ExpressVPN

NordVPN ⭐️

nordvpn

NordVPN, som vi allerede kort har været omkring i denne guide, er ikke bare én ud af mange iPhone VPNs. Det er ifølge os – og mange millioner brugere fra hele verden – den bedste VPN til iPhone og andre enheder. 

nordvpn checkout
NordVPN koster ned til 29 kr om måneden. Klik på billedet og se aktuelle tilbud.

NordVPN udmærker sig først og fremmest ved at være en meget prisvenlig tjeneste, hvor man som bruger får meget værdi for pengene. 

NordVPN til iPhone er også kendt for at byde på en yderst lækker og brugervenlig app. Via app’en kan du tilgå mere end 5.400 servere i 62 lande. Du kan frit vælge land i listen over lande.

Af andre fordele kan der nævnes høj forbindelseshastighed, beskyttelse af op til seks enheder og avanceret sikkerhed. Du kan ikke blot bruge NordVPN på iPhone, men også på din desktop og tablet. 

NordVPN kan desuden kontaktes døgnet rundt, så har du brug for hjælp, er hjælpen kun få klik væk. 

Fordele opsummeret:

 • Prisvenlig tjeneste med mulighed for rabat ved flerårsaftale 
 • 5.400 servere i 62 lande
 • Lækker og brugervenlig app
 • Beskyt op til seks enheder
 • Høj hastighed
 • Support døgnet rundt 

Surfshark VPN

Surfshark

En anden interessant og anbefalelsesværdig tjeneste er Surfshark VPN. Det er, ligesom NordVPN, en yderst populær iPhone VPN med mange fordele.

En af de store fordele ved Surfshark VPN til iPhone omhandler antallet af enheder, der kan beskyttes. Her er der, i modsætning til mange andre tjenester, nemlig ingen begrænsninger. Hele familien kan dermed få glæde af VPN på deres iPhone via Surfshark VPN. 

Af andre fordele kan der nævnes support døgnet rundt, indbygget ad blocker, en lav månedlig pris og høj brugervenlighed. Surfshark VPN har desuden over 3.200 servere i 65 lande. Derudover ydes der tilfredshedsgaranti ved brug af denne iPhone VPN.

Du kan, hvis du ikke er tilfreds, nemt opsige dit abonnement og efterfølgende slette app’en på din iPhone. 

Se mere om Surfshark VPN her.

Fordele opsummeret:

 • Ubegrænset antal enheder
 • 3.200 servere i 65 lande
 • Indbygget ad blocker
 • Lav månedlig pris
 • Support 24/7 
 • Høj brugervenlighed
 • Tilfredshedsgaranti

ExpressVPN

expressvpn

En helt tredje anbefalelsesværdig iPhone VPN er ExpressVPN

ExpressVPN har et kæmpe netværk af servere i 94 lande. Tjenesten byder endvidere, ifølge egne ord, på den bedste kryptering på markedet. Selve app’en fortjener også ros for at være meget let at gå til grundet det moderne og overskuelige design. 

Af andre fordele kan der nævnes, at ExpressVPN er drevet af den nyeste teknologi, at der ydes 30 dages fuld returret, og at der ydes support på alle tidspunkter af døgnet. Derudover kan tjenesten bryste sig af at have et meget højt sikkerhedsniveau.

ExpressVPN får i øvrigt topkarakterer på både App Store og Trustpilot. Vi har altså at gøre med en anerkendt iPhone VPN, som måske vil være det helt rigtige match for dig.  

Gå til ExpressVPN her.

Fordele opsummeret:

 • Servere i 94 lande
 • Bedste kryptering på markedet
 • Moderne og overskuelig app 
 • Drevet af den nyeste teknologi
 • 30 dages fuld returret
 • Døgnsupport
 • Meget højt sikkerhedsniveau
 • Høj kundetilfredshed

Læs også vores test af NordVPN vs ExpressVPN.

Hvordan installerer man sin VPN?

Ønsker du også at tage del i de mange fordele, som iPhone VPN byder på, så skal du installere VPN på din enhed. Dette kan være en smule kompliceret, men det behøver det ikke at være, hvis du bruger en app til formålet, fra eksempelvis NordVPN eller ExpressVPN. 

Hvis du følger de tidligere nævnte anvisninger, så vil du kunne installere VPN på din iPhone på omkring fem minutter. Du skal blot købe et abonnement til en VPN, downloade den tilhørende app og vælge et land på listen. 

Når du har angivet det ønskede land, så vil det se ud som om, at du tilgår internettet fra en server i det pågældende land.

Du kan f.eks. oprette forbindelse til en server i USA, hvis du gerne vil tilgå den amerikanske Netflix, eller hvis du vil have mulighed for at nyde underholdning på Hulu, hvor du bl.a. kan se amerikansk Bachelor.

Hvorfor bruge VPN på iPhone?

Fordelene ved at bruge VPN på iPhone er mange. Nogle af fordelene er du helt sikkert allerede bekendt med, mens andre vil være nye og hidtil ukendte for dig. Vi gennemgår nogle af de mest fremtrædende fordele nedenfor.

Her er nogle gode grunde til at bruge iPhone VPN:

 1. Du er bedre beskyttet mod hacking og andre online trusler

  Det skal være trygt at surfe online på en iPhone, og det bliver det med en VPN. Med VPN på iPhone gør du det mere end svært for hackere at stjæle dine oplysninger, når du f.eks. tilgår internettet via et offentligt netværk på biblioteket, i toget eller på skolen. Al din internettrafik sker nemlig gennem en krypteret forbindelse, så frygt ej for at få afluret dine oplysninger til netbank, sociale medier m.v. 

 2. Du kan tilgå streamingtjenester og andre tjenester med geografiske begrænsninger

  Med VPN vil du kunne tilgå nogle af de mange streamingtjenester, der normalt er utilgængelige for danskere grundet geoblokering. Det gælder bl.a. Hulu samt udenlandske versioner af tjenester som Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Vil du også streame film og serier uden begrænsninger på din iPhone, så brug VPN. 

 3. Dine privatfølsomme oplysninger er i sikkerhed, og du vil være svær at spore

  Som vi kort har været omkring, så er du sikret høj beskyttelse af dit privatliv, når du bruger iPhone VPN, idet dine privatfølsomme oplysninger ikke kan spores. Din færden vil nemlig blive skjult for både din internetudbyder, hackere og alle andre, når du gør brug af en krypteret forbindelse.  

Kan man få en gratis iPhone VPN?

Ja, der findes gratis iPhone VPN, men vi vil som udgangspunkt fraråde at gøre brug af de gratis tjenester. 

Det er korrekt, at der er penge at spare ved at vælge et af de gratis alternativer, men vores erfaring viser, at disse alternativer ofte har nogle markante begrænsninger. Ofte vil deres netværk af servere været meget småt, forbindelseshastigheden vil være lav, og der benyttes sjældent de førende sikkerhedsteknologier. Endvidere vil der tit og ofte være begrænsede eller ingen supportmuligheder med gratis iPhone VPN.

Medmindre du derfor er villig til at gå på kompromis med vigtige ting som antal servere, forbindelseshastighed, sikkerhed og supportmuligheder, så bør du vælge et af de iPhone VPNs, vi har omtalt og anbefalet dig tidligere i guiden. 

Seneste artikler 👇🏻


VPNHERO.dk
Kulvej 10
2450 København SV
CVR: 33664850

Kontakt

VPN Hero er et website, der sammenligner priser på de bedste VPN-tjenester. Derudover finder du artikler om streaming, IT sikkerhed og online adfærd.

Læs mere om os her.

VPN Hero