Er VPN lovligt? Alt du skal vide om reglerne

vpn

Med alt det, du opnår gennem en god VPN-tjeneste – streaming af Netflix USA, for nu at nævne en af de mest populære – har det sikkert strejfet dig, om VPN overhovedet er lovligt?

Du finder svaret her 👇

Ja, det er lovligt at bruge en VPN 👍🏻

Det korte svar er, ja. Det er lovligt at benytte en VPN. Du må også gerne bruge en VPN til at se amerikansk Netflix og anden tv.

Når det kommer til resten af verden, er VPN også lovligt i langt de fleste lande. Der er dog visse naysayers som Rusland og Kina, hvor VPN som udgangspunkt ikke er tilladt, med mindre regeringen aktivt går ind og godkender den.

vpn

Grunden er selvfølgelig, at disse autoritære stater meget gerne vil kontrollere hvad befolkningen har adgang til online.

Og så er der selvfølgelig gode, gamle Nordkorea, hvor brug af VPN kategorisk er forbudt. Men det havde man jo næsten forventet.

Man skal huske på, at VPN oprindeligt blev benyttet af virksomheder og regeringer, som forsøgte at beskytte sig mod hackere. Senere har flere og flere privatperson taget VPN til sig, fordi de ønsker at værne om deres privatliv online.

At VPN så har den bonus, at den kan anvendes til streamingindhold, som ellers ikke ville være tilgængeligt inden for din geografiske lokation – ja, det er ifølge langt de fleste lande ikke grund til at gøre VPN ulovligt.

Så selvom VPN måske i nogles ører har en klang af shady surfen og ulovlig streaming, så kommer du altså på ingen måde i karambolage med lovens lange arm, hvis du benytter en VPN-tjeneste.

3 gode grunde til at bruge en VPN ✔

vpn

Rækken af fordele ved en VPN er næsten for lang til at liste op her, så lad os nøjes med de største.

Privatlivsbeskyttelse

Du bliver usynlig online, når du bruger en god VPN. Hvis du ligesom mange andre ikke helt føler, du kan stole på at alle hjemmesider overholder GDPR, så er en VPN den sikre vej at gå, når det kommer til at beskytte dit online privatliv.

Rejser du meget?

Så er en VPN oplagt. Når du ikke er derhjemme, vil du ofte benytte offentlige WiFi-forbindelser. Dette svarer groft sagt til at slikke på håndtaget til et offentligt toilet: Du kan måske være heldig et par gange, men hvis du fortsætter, bliver du helt sikkert smittet med noget.

Med en VPN kan du føle dig helt sikker, selv på offentlige netværk.

Streaming

Fordi VPN tillader dig at forbinde via en server langt fra hvor du rent faktisk befinder dig, kan du omgå de såkaldte geoblokeringer og streame indhold, der ellers kun er tilgængeligt fx for folk i USA, England eller Australian.

Du kan også se fx DR TV i udlandet, når du forbinder til en dansk server via din VPN eller du kan se svensk eller norsk tv i Danmark.

Den bedste VPN? Vi anbefaler NordVPN

nordvpn

Vi har indgående testet de forskellige spillere på VPN-markedet, og hver gang kommer vi frem til den klare vinder: NordVPN.

Kombinationen af de bedste priser, den højeste sikkerhed og det største udvalg af servers verden over gør, at NordVPN for os er en no-brainer.

Se vores store anmeldelse og test af NordVPN.

Seneste artikler 👇🏻


VPNHERO.dk
Kulvej 10
2450 København SV
CVR: 33664850

Kontakt

VPN Hero er et website, der sammenligner priser på de bedste VPN-tjenester. Derudover finder du artikler om streaming, IT sikkerhed og online adfærd.

Læs mere om os her.

VPN Hero